Wegblijftarief – Huisartsenpraktijk Molenzoom – Houten
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Molenzoom
De Molen 61 / 83 3995 AW
Houten

Wegblijftarief

De huisartsen, praktijkondersteuners en praktijkassistentes van Medisch Centrum Molenzoom kunnen een wegblijftarief in rekening brengen, wanneer u zonder tijdig (d.w.z. uiterlijk 24 uur van tevoren) afzeggen niet verschijnt op een gemaakte afspraak. Lees hieronder meer over ons wegblijftarief.

Waarom een wegblijftarief?

Het aantal patiënten, dat niet op een afspraak verschijnt, is de laatste jaren sterk toegenomen. “Vergeten” is de belangrijkste oorzaak. Vergeten is menselijk, maar ook het aantal patiënten dat de spreekuren in de huisartsenpraktijk wil bezoeken neemt nog steeds toe. Het is daarom voor een huisartsenpraktijk erg vervelend als u niet op een afspraak verschijnt. Het betekent tijdverlies, maar ook dat er op dat moment niet iemand anders kan worden geholpen. Ook veel ziekenhuizen en tandartspraktijken hanteren daarom tegenwoordig een wegblijftarief.

Om het aantal niet nagekomen afspraken terug te dringen hanteren wij een (bescheiden) wegblijftarief van €10 of €20. Dit is afhankelijk van de voor u gereserveerde tijd. De rekening kunt u niet bij uw zorgverzekeraar indienen.

Bezwaar?

Het kan natuurlijk zijn dat er een bijzondere reden was, dat u niet op de afgesproken datum en tijdstip bent verschenen of de afspraak te laat heeft afgezegd. U kunt ons hierover informeren, bij voorkeur per e-consult via de patiëntomgeving op deze website.

Wij reken op uw begrip voor deze maatregel en hopen op deze manier onze dienstverlening verder te verbeteren.