Coronavirus – Huisartsenpraktijk Molenzoom – Houten
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Molenzoom
De Molen 61 / 83 3995 AW
Houten

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

COVID booster-vaccinaties najaar 2022

Dit najaar is er weer een COVID-booster vaccinatie campagne. Dit wordt uitgevoerd door de GGD.
De eerste brieven voor de COVID boosters vallen vanaf 13 september bij de patiënten ouder dan 60 jaar op de mat. Deze worden verstuurd door het RIVM.
Patiënten jonger dan 60 jaar met een indicatie voor de gewone griepprik, zullen via de huisarts een uitnodiging krijgen voor hun COVID boostervaccinatie. Deze uitnodiging kunt u verwachten tussen 3 oktober en 10 oktober. Ook deze booster vaccinaties zullen worden uitgevoerd door de GGD. De huisarts is alleen degene die de patiënten selecteert en de uitnodigingen opstuurt.

Indien u helemaal niet mobiel bent, kunt u dit aangeven bij uw huisarts. Alleen op strikte indicatie kunt u een COVID booster vaccinatie aan huis ontvangen door uw huisarts, of hiervoor worden aangemeld bij de GGD.

Er hoeft geen interval tussen de corona booster vaccinatie en de griepvaccinatie meer te zitten.

Voor meer informatie zie:
https://ggdghor.nl/actueel-bericht/herhaalprik-corona-najaar-12-plus/

https://ggdru.nl/thema/corona/coronavaccinatie/

Genezenverklaring voor buitenlandse reizen

De huisarts kan geen non-COVID-verklaringen, fit-to-fly of vergelijkbare verklaringen opstellen. U kunt zich richten tot aanbieders van reizigersvaccinaties en laboratoria om de benodigde testen en verklaringen te krijgen. U heeft daar ook geen verwijzing van de huisarts voor nodig.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.