Nieuws – Huisartsenpraktijk Molenzoom – Houten
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Molenzoom
De Molen 61 / 83 3995 AW
Houten

Nieuws

BALIE VANAF 5 DECEMBER 2022 ONBEMAND

In verband met personeelstekorten en grote drukte voor ons personeel, sluit per 5 december 2022 onze balie.
Natuurlijk zijn we voor spoed en het afleveren van urines wel bereikbaar (wij verzoeken u om uw urine in te leveren voor 11.00 uur).
Wil u een afspraak maken, herhaalmedicatie aanvragen of andere vragen stellen dan kan dat vanaf 5 december alleen nog telefonisch of online via de patiëntenomgeving (https://www.huisartsenmolenzoom.nl/patientenomgeving).
Wij danken u voor uw begrip.

Team Huisartsenpraktijk Molenzoom

 

EEN NIEUWE HUISARTS

Graag stel ik me aan u voor als nieuwe huisarts bij Huisartsenpraktijk Molenzoom. Mijn naam is Marieke Jansen – van Raaij. Per 1 januari 2023 zal ik de praktijk overnemen van Piet Streefkerk die dan met pensioen gaat. De komende maanden werk ik al op de vrijdagen in de praktijk.

Sinds 2013 ben ik huisarts. Tot nu toe werkte ik als waarnemend huisarts vooral in Vianen en Wijk bij Duurstede. Voordat ik huisarts werd heb ik ervaring opgedaan in de ouderengeneeskunde en kindergeneeskunde in het Diakonessenhuis.

Samen met mijn man en dochters woon ik in Houten. In mijn vrije tijd speel ik volleybal. Daarnaast houd ik van tuinieren, fietsen en wandelen met mijn gezin.

Het mooie aan het huisartsenvak vind ik het contact met mensen. Als praktijkhouder hoop ik een jarenlange band op te bouwen met mijn patiënten en voor hen een betrokken en betrouwbare huisarts te zijn. De afwisseling van het contact met mensen in verschillende levensfasen en met diverse klachten maakt dat elke dag een boeiende uitdaging is.

Een eigen huisartspraktijk is altijd mijn wens geweest, ik kijk dan ook erg uit naar deze mooie stap. Tot ziens in de spreekkamer!

 

Nieuwsbericht  20 mei 2022

Wij zeggen vaker ‘nee’ om ‘ja’ te kunnen zeggen tegen goede patiëntenzorg! 

 Wat is er aan de hand?

Wij willen voor u goed toegankelijk zijn en goede zorg bieden. Helaas staat de huisartsenzorg onder té grote druk. Dagelijks zijn er berichten van huisartsen die noodgedwongen geen patiënten meer kunnen aannemen of (overwegen te) stoppen met hun vak. De vraag naar huisartsenzorg neemt sterk toe, door verschillende factoren. Zo wonen kwetsbare ouderen langer thuis en is thuiszorg vaak moeilijk te regelen. De wachtlijsten in de ggz, jeugdzorg, verpleeghuizen en ziekenhuizen worden steeds langer. En zolang patiënten daar niet terecht kunnen, blijft de huisarts verantwoordelijk. Ook specialisten in het ziekenhuis vragen steeds vaker aan de huisarts om taken over te nemen. Dat is niet langer te doen, er is een grens bereikt.

Wat is er nodig?

Willen we de huisartsenzorg in Nederland behouden, dan moet er écht iets veranderen. De werkdruk in de huisartsenzorg, overdag en op de huisartsenpost, moet omlaag. Zaken die daarbij nodig zijn:

  • Huisartsen moeten hun zorg afbakenen en grenzen trekken.
  • Andere zorg- en hulpverleners/specialisten moeten goed met de huisarts samenwerken en niet hun eigen taken ‘over de schutting gooien’ bij de huisarts.
  • Overheid, zorgverzekeraars en iedereen die een beroep doet op de huisarts moet onze grenzen respecteren en inzien waar onze kracht zit: een goede, toegankelijk huisarts in de wijk, waar u op kunt rekenen!

 Wat gaan we doen?

Om de huisartsenzorg overeind te houden is actie nodig. Huisartsen uiten hun grote zorgen in de media en aan de politiek. Wij laten zien waar we goed in zijn en beschermen dat door onze grenzen duidelijk aan te geven. We vragen de minister om goede afspraken om goede huisartsenzorg te behouden. Op 1 juli a.s. is er een landelijke actiedag om het geluid van de huisartsen te laten horen.

We zeggen ‘nee’ tegen alles wat niet bij ons thuishoort, zodat we ‘ja’ kunnen zeggen tegen onze patiënten!

 

5 vragen over droge ogen

Publicatiedatum: 27-05-2024

Eén van de meest voorkomende klachten aan de ogen is het hebben van droge ogen. Wat zijn droge ogen? Hoe krijg je droge ogen? Welke klachten krijg je door droge ogen? En misschien wel de belangrijkste vraag: wat kun je eraan doen? We vroegen het oogarts Liselotte Aerts. Volgens haar zijn ...

Lees verder over '5 vragen over droge ogen' op www.gezondheidsnet.nl

Dit zijn de 7 gezonde voordelen van de zon

Publicatiedatum: 13-05-2024

Je ontbijt elke ochtend, slaapt voldoende en gaat op de fiets naar je werk. Dat klinkt als een goed recept voor meer energie. Maar je vergeet toch echt één ding: de zon! Een gezond portie zonlicht geeft ons niet alleen een fijn gevoel, maar boost ook je lichaam en geest op ...

Lees verder over 'Dit zijn de 7 gezonde voordelen van de zon' op gezondnu.nl

Gebruik je medicatie? De zon kan invloed hebben op bijwerkingen

Publicatiedatum: 03-05-2024

De zon is onze vriend en vijand. Met de juiste voorbereidingen zijn zonnestralen supergezond voor ons lijf. Maar niet voor niets blijven experts hameren op het belang van goed insmeren. Nóg belangrijker wordt insmeren wanneer je medicatie gebruikt. Welke invloed heeft de zon op de bijwerkingen van medicijnen?

Lees verder over 'Gebruik je medicatie? De zon kan invloed hebben op bijwerkingen' op gezondnu.nl

Twee jaar aan de slag voor een gezondere leefstijl?

Publicatiedatum: 04-08-2021

Zit u boven een gezond gewicht en wilt u daar graag iets aan doen? Dan is deelname aan Leefstijl4Houten misschien  wat voor u. Wat houdt meedoen in?
Het doel is te werken aan een gezonde leefstijl en deze daarna ook vol te houden.
Het programma richt zich op gezonde eetgewoontes en ...

Lees verder over 'Twee jaar aan de slag voor een gezondere leefstijl?'