BALIE VANAF 5 DECEMBER 2022 ONBEMAND
In verband met personeelstekorten en grote drukte voor ons personeel, sluit per 5 december 2022 onze balie.
Natuurlijk zijn we voor spoed en het afleveren van urines wel bereikbaar (wij verzoeken u om uw urine in te leveren voor 11.00 uur).
Wil u een afspraak maken, herhaalmedicatie aanvragen of andere vragen stellen dan kan dat vanaf 5 december alleen nog telefonisch of online via de patiëntenomgeving (https://www.huisartsenmolenzoom.nl/patientenomgeving).
Wij danken u voor uw begrip.
Team Huisartsenpraktijk Molenzoom
EEN NIEUWE HUISARTS
Graag stel ik me aan u voor als nieuwe huisarts bij Huisartsenpraktijk Molenzoom. Mijn naam is Marieke Jansen – van Raaij. Per 1 januari 2023 zal ik de praktijk overnemen van Piet Streefkerk die dan met pensioen gaat. De komende maanden werk ik al op de vrijdagen in de praktijk.
Sinds 2013 ben ik huisarts. Tot nu toe werkte ik als waarnemend huisarts vooral in Vianen en Wijk bij Duurstede. Voordat ik huisarts werd heb ik ervaring opgedaan in de ouderengeneeskunde en kindergeneeskunde in het Diakonessenhuis.
Samen met mijn man en dochters woon ik in Houten. In mijn vrije tijd speel ik volleybal. Daarnaast houd ik van tuinieren, fietsen en wandelen met mijn gezin.
Het mooie aan het huisartsenvak vind ik het contact met mensen. Als praktijkhouder hoop ik een jarenlange band op te bouwen met mijn patiënten en voor hen een betrokken en betrouwbare huisarts te zijn. De afwisseling van het contact met mensen in verschillende levensfasen en met diverse klachten maakt dat elke dag een boeiende uitdaging is.
Een eigen huisartspraktijk is altijd mijn wens geweest, ik kijk dan ook erg uit naar deze mooie stap. Tot ziens in de spreekkamer!
Nieuwsbericht 20 mei 2022
Wij zeggen vaker ‘nee’ om ‘ja’ te kunnen zeggen tegen goede patiëntenzorg!
Wat is er aan de hand?
Wij willen voor u goed toegankelijk zijn en goede zorg bieden. Helaas staat de huisartsenzorg onder té grote druk. Dagelijks zijn er berichten van huisartsen die noodgedwongen geen patiënten meer kunnen aannemen of (overwegen te) stoppen met hun vak. De vraag naar huisartsenzorg neemt sterk toe, door verschillende factoren. Zo wonen kwetsbare ouderen langer thuis en is thuiszorg vaak moeilijk te regelen. De wachtlijsten in de ggz, jeugdzorg, verpleeghuizen en ziekenhuizen worden steeds langer. En zolang patiënten daar niet terecht kunnen, blijft de huisarts verantwoordelijk. Ook specialisten in het ziekenhuis vragen steeds vaker aan de huisarts om taken over te nemen. Dat is niet langer te doen, er is een grens bereikt.
Wat is er nodig?
Willen we de huisartsenzorg in Nederland behouden, dan moet er écht iets veranderen. De werkdruk in de huisartsenzorg, overdag en op de huisartsenpost, moet omlaag. Zaken die daarbij nodig zijn:
- Huisartsen moeten hun zorg afbakenen en grenzen trekken.
- Andere zorg- en hulpverleners/specialisten moeten goed met de huisarts samenwerken en niet hun eigen taken ‘over de schutting gooien’ bij de huisarts.
- Overheid, zorgverzekeraars en iedereen die een beroep doet op de huisarts moet onze grenzen respecteren en inzien waar onze kracht zit: een goede, toegankelijk huisarts in de wijk, waar u op kunt rekenen!
Wat gaan we doen?
Om de huisartsenzorg overeind te houden is actie nodig. Huisartsen uiten hun grote zorgen in de media en aan de politiek. Wij laten zien waar we goed in zijn en beschermen dat door onze grenzen duidelijk aan te geven. We vragen de minister om goede afspraken om goede huisartsenzorg te behouden. Op 1 juli a.s. is er een landelijke actiedag om het geluid van de huisartsen te laten horen.
We zeggen ‘nee’ tegen alles wat niet bij ons thuishoort, zodat we ‘ja’ kunnen zeggen tegen onze patiënten!
Van vrijdag 26 juli (18:00 uur) tot en met zondag 28 juli (18:00 uur) zijn de volgende online zorgdiensten niet bereikbaar:
• Uw Zorg Online app
• Online patiëntenomgeving
Hier wordt aan gewerkt om de prestaties van de diensten van Uw Zorg Online te verbeteren. Vanaf maandag 29 juli werken alle ...
Lees verder over 'Onderhoud Uw Zorg Online'Een nieuwe variant van het coronavirus, de FLiRT-variant, heeft geleid tot een opleving van het aantal besmettingen. In veel Europese landen en in Nederland is zelfs sprake van de grootste zomerse opleving sinds 2022, meldt NOS.
Lees verder over 'Zomerse opleving coronavirus door FLiRT-variant' op gezondheidsnet.nlHoe kan het dat sommige mensen het altijd koud hebben, terwijl bij anderen het inwendige kacheltje juist hoog staat afgesteld? Tien feiten op een rij.
Lees verder over 'Waarom heeft de een het altijd warm en de ander koud?' op gezondheidsnet.nlIn 2023 bleef de inzet van verschillende digitale zorgtoepassingen in de huisartsenpraktijk doorstijgen. Met name grotere praktijk(vorm)en zetten in 2023 steeds vaker e-health in. E-health-toepassingen als het e-consult, het online aanvragen van herhaalrecepten, het teleconsult, het online afspraken inplannen en de inzet van digitale GGZ worden inmiddels door minimaal driekwart van ...
Lees verder over 'E-consult bij huisarts steeds populairder' op gezondheidsnetIn Nederland hebben minimaal 1,4 miljoen mensen prediabetes, een voorstadium van diabetes type 2. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit van Maastricht. Wie er op tijd bij is, kan de schade beperken en diabetes type 2 voorkomen.
Lees verder over 'Prediabetes: herken de signalen en voorkom diabetes type 2' op www.gezondheidsnet.nlZit u boven een gezond gewicht en wilt u daar graag iets aan doen? Dan is deelname aan Leefstijl4Houten misschien wat voor u.
Wat houdt meedoen in?
Het doel is te werken aan een gezonde leefstijl en deze daarna ook vol te houden.
Het programma richt zich op gezonde eetgewoontes en ...
Lees verder over 'Twee jaar aan de slag voor een gezondere leefstijl?'Onderstaand filmpje beantwoordt veel vragen over het coronavaccin.
https://youtu.be/nWC0loLNd4k
Lees verder over 'Vragen en antwoorden over het coronavaccin'