Coronavaccinatie – Huisartsenpraktijk Molenzoom – Houten
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Molenzoom
De Molen 61 / 83 3995 AW
Houten

Coronavaccinatie

VACCINATIEBEWIJS

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0247-247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

LET OP: pas 2 weken na de 2e vaccinatie geeft CoronaCheck een bewijs van volledige vaccinatie af.

 

Mondkapjesplicht voorlopig nog van kracht in huisartsenpraktijk

De overheid heeft recent aangekondigd dat de mondkapjesplicht in sommige gevallen afgeschaft kan worden. In de zorg wordt gewerkt aan een eenduidig advies. Tot die tijd blijven de huidige maatregelen gelden, wat betekent dat het in de huisartsenpraktijk verplicht blijft om een mondkapje te dragen. Zodra dit beleid verandert, kunt u dat terugvinden op deze website.

 

Verklaringen voor doorgemaakte covid en officiële vaccinatiebewijzen NIET via de huisarts

Omdat een bewijs van doorgemaakte corona-infectie straks één van de manieren wordt om te kunnen reizen naar andere landen, informeren nu al geregeld mensen bij ons om zo’n bewijs of een verklaring van doorgemaakte corona te krijgen. Dat soort verklaringen worden niet door de huisarts afgegeven.

Ook geven wij geen officiele vaccinatiebewijzen af. Dit wordt georganiseerd door de Rijksoverheid. Hou hiervoor hun website in de gaten: www.rijksoverheid.nl

Indien u hiervoor toestemming heeft gegeven, wordt uw vaccinatie die door uw huisarts is gegeven binnen enkele dagen digitaal verwerkt. U kunt dit online inzien op mijn.rivm.nl (inloggen met DigiD).

Daarnaast hebben wij geen gele vaccinatieboekjes beschikbaar. Het kaartje wat u heeft gekregen bij de vaccinatie, volstaat voor uw eigen administratie. Wel kunnen wij in uw eigen gele boekje het batchnummer en de datum noteren. Neemt u deze dan mee bij de volgende vaccinatie.

 

Geen aanpassingen in planning van de coronavaccinatie in onze praktijk

Recent is duidelijk geworden dat de tijd die tussen de 2 AstraZeneca vaccinaties moet zitten, wat ruimer genomen mag worden.

In onze praktijk staan de data voor de tweede vaccinaties echter vast, en kunnen wij de planning niet aanpassen. Dit betekent dat u de tweede vaccinatie niet eerder kunt krijgen.

 

Vaccinatie tegen COVID-19 hervat

Heeft u van ons een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie?Het ministerie van VWS heeft besloten dat het vaccineren met het AstraZeneca vaccin boven de 60 jaar mag doorgaan. Uit extra onderzoek is gebleken dat de voordelen van het vaccin van AstraZeneca in de vorm van bescherming tegen het coronavirus vele malen groter zijn dan de risico’s.
De mensen die geboren zijn in 1956 en 1957, mensen met een zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger) en mensen met het syndroom van Down die thuis wonen hebben de 1ste vaccinatie gehad. Ook de mensen die in 1958 geboren zijn tot 01-06-1959 hebben inmiddels de 1ste vaccinatie gehad. Onze praktijk gaat nu starten met de mensen die geboren zijn tussen 01-06-1959 en 31-12-1960.

Dan kan u via onderstaande link uw afspraak inplannen.

U krijgt bij ons het AstraZeneca vaccin. U wordt hiermee 2 maal gevaccineerd. Let er op dat u voor beide vaccinaties een afspraak inplant. De 1ste vaccinatie is in april (week 17) en de 2e vaccinatie zal in juli (week 28) zijn. Hier kan niet van afgeweken worden. Voor de 2e afspraak moet u de maand juli selecteren in het reserveringssysteem.

 Als u geen uitnodiging heeft ontvangen kunt u geen afspraak inplannen. Doet u dit toch, dan wordt de afspraak verwijderd. Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Het beleid wordt door de overheid bepaald.

 

LET OP!


Bent u patiënt op locatie 61, bij de praktijk van

Dhr. H.W. Krikke, mw. A.H.S. Dekkers en  mw. S. Prak
Mw. M.J. Lamers,  mw. M.C.M. Ronda en dhr. H. Tan
klik dan hier voor het inplannen van de afspraak

 

Bent u patiënt op locatie 83, bij de praktijk van

Dhr. J. Abarbanel en mw. E.A.M. Slok-Raijmakers
Mw. M.H. Provily en mw. E.V.A. Habraken
Dhr. P.J. Streefkerk en mw. S. Joosten
klik dan hier voor het inplannen van de afspraak

Heeft u nog vragen over de vaccinatie? U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen bellen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.
Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 

Nieuws over de coronavaccinatie

Voor de meest recente informatie over het coronavaccin en de meest gestelde vragen, zie:Vanaf januari 2021 komen de vaccinaties tegen het coronavirus in Nederland beschikbaar. Het te voeren beleid en de planning hiervan wordt bepaald door de Rijksoverheid en het RIVM. Uw huisarts heeft hier geen invloed op.

Vragen en antwoorden over coronavaccinatie | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl

Vragen en antwoorden coronavaccin | RIVM

Zodra wij als praktijk actie gaan ondernemen, kunt u dat terugvinden op deze website.

 

Vragen en antwoorden over het coronavaccin

Onderstaand filmpje beantwoordt veel vragen over het coronavaccin.

https://youtu.be/nWC0loLNd4k